Klar, ferdig, lær

Litt tid til hver gir mer til alle under speed-learning på ImFs forsamlingskonferanse.

– Ett minutt igjen, roper Glenn Nord-Varhaug til de vel 50 deltakerne som sitter benket rundt fem av bordene i Fredheim Arena.

Volumet økes ørlite samtidig med tempoet. Det gjelder å komme i mål før klokka ringer. 15 minutter har de fått på seg. Først 7,5 minutt til å fortelle om hvert sitt tema, deretter er det tid for spørsmål.

– Vår drøm er ikke bare å dele kjøleskap, men å leve et helt liv sammen, sier Torstein.

Han er en av læremestrene i kveld, og hans tema er “alternative livsformer”. Eller mer konkret: hvordan er det å leve i et kollektiv med tre andre der de deler alt slik de tenker at de første kristne gjorde? Deltakerne rundt bordet lytter aktivt. Dette er ikke hverdagskost; leve sammen og dele både inntekt og gjeld. Det gjelder å få med seg mest mulig i løpet av den korte tiden de har.

– Vi har gjort noe lignende ved flere av samlingene i Dawn-nettverket, forteller forsamlingskonsulent Runar Landro, som tror dette er en god måte å lære på.

– Folk får lov å velge de som interesserer dem mest, og på denne måten rekker man over mer enn om alt skulle skjedd i plenum, sier han.

Drøye timen er satt av i programmet. Fem poster – fire vekslinger. Ett må velges bort denne kvelden.

– Tiden er ute, nå må dere bytte, roper Glenn Nord-Varhaug.

Praten stilner bort i takt med stolben som skraper mot gulv. Nå gjelder det å finne seg en plass ved neste bord før alt er opptatt – litt klokere enn man var for 15 minutter siden.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.